Tervetuloa tavallisen elämän pariin!

Kirjoitan ihan tavallisesta elämästä tavallisesta maalaismaisemasta. Tässä blogissa ei ole mitään ylellisyyttä eikä tämä edes yritä olla mitenkään erikoinen :) Silti toivon, että joku kommentoi ja tuo julki omia ajatuksiaan.

torstai 2. elokuuta 2012

Kesän makuja

Torstai alkoi perinteisesti pyörälenkillä :).  Sitten lähdin käymään työpaikkani uusittujen tilojen avajaissa, jossa tapasinkin muutamia tuttavia.  Töihin paluu lomalta ei tuntunut kuitenkaan houkuttelevalta :D.

Kaupan kautta kotiin ja koska on torstai, niin vuorossa oli mansikkamaan noukkiminen, josta saaliina sain VAIN kolme sangollista mansikoita.

Yhteisvoimin niitä on pakastettu, hillottu ja syöty sellaisenaan. Nyt olen sitä mieltä, että mansikat ensi talveksi on säilötty.  Mustikoita ja lakkoja vielä jonkun verran ja viinimarjat mehuiksi; siinäpä sitä puuhaa onkin.

Illalla olisin mennyt kesäteatteriin Kahen akan loukkoa katsomaan, mutta tuo vesisade ja niin harmaa taivas siirsi menon sunnuntaille.  Kesäteatterit ovat hienoa kansankulttuuria, jota ainakin minä tarvitsen ja josta nautin.  Esitykset toki pitää olla hauskoja ja viihdyttäviä.  Niinpä pieni pettymys on Törnävän kesäteatterin Häjyt.

2 kommenttia:

  1. Meillä mansikoiden haaliminen jäi pariin sankoon. Ja toinen sanko vedeltiin ihan paljaaltaan lasten kanssa :D Itse tehty viinimarjamehu on ihanaa. Siitä onkin kulunut kymmenisen vuotta kun olen sitä viimeksi tehnyt. Pihlajanmarjat alkaa kohta kypsymään. Tein niistä joskus aivan ihanaa hyytelöä. Vaikka vois kuvitella ettei niistä mitään saa aikaiseksi. Hyytelö oli niin hyvää, että lapset söi sitä suoraan purkista lusikalla. Se sopii erinomaisesti liharuokien kanssa tarjottavaksi. Myös mustaherukkahyytelö on oivallista lihan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pihlajamarjahyytelö olisi varmasti terveellistäkin, mutta lapsuuden "ikävä" makukokemus on jäänyt niin lähtemättömästi mieleen, että en ole sen koommin pihlajamarjoista tehtyä hyytelöä maistanut! Siihen aikaan taisi olla sokerin kättö vähäistä ja jostain syystä katkera maku on mielessä :)

      Poista